tisdag 11 september 2012

KÖK!

Villa Newport från Mjöbäcksvillan.


När vi var på Husknuten i Göteborg var vi inne i ett väldigt fint "New England" hus från Mjöbäcksvillan. Det var ett väldigt välgjort hus med många detaljer. Vi fastnade framförallt för köket (se bild ovan). Vi har funderat på samma luckor. Handtagen är snygga men frågan är hur funktionella de är? Bänkskivan kommer nog bli i svart laminat. Det vi framförallt fastnade för båda två var de beigh/bruna väggarna. Vi är rätt så säkra på att de flesta väggarna i huset kommer vara vita eller iallafall ljusa men känner ändå att det kanske hade varit fint att bryta med någon annan färg i köket. Där kommer det ju ändå bli väldigt vitt med tanke på de vita skåpsluckorna. Vad tror ni?

måndag 3 september 2012

Kostnader att räkna med..



När man ska bygga hus ska man tänka på alla extra kostnader som tillkommer! Vi fick häromdagen en faktura på lagfartsansökan (som jag knappt vet vad det är trots att jag läst om det många gånger!) på 11 175 kr. Som jag nämt i ett tidigare inlägg så gjorde R på Varbergshus upp en kostnadskalkyl där han räknade med alla sådana här kostnader(Naturligtvis ungefärliga) så vi har räknat med det i vad slutpriset blir för huset. Vi ska dock försöka betala alla sådana här "småsummor" efterhand så att lånet blir mindre.

Men som sagt; om man inte räknat med det så kan man få en chock när man ser hur dyrt det är.  R har  räknat med att nybyggnadskartan, bygglovsansökan osv beräknas gå på 37 000 kr och sedan kommer det till kontrollansvarig på 20 000 osv.. inga roliga summer precis om man inte räknat med dem.