söndag 28 oktober 2012

Plantering av häck!

Igår var vi vid tomten och planterade häck med grannarna. Dagen började med att grannarna bjöd på frukost. Trevligt! Sedan gick vi en rundvandring i deras hus. Det var verkligen jättefint och jag längtar verkligen tills vi kommit så långt!

Sedan var det dax för att gå ut och jobba. Vi hade verkligen tur med vädret. Det var kallt men solen var framme och vi upptäckte snabbt att vi klätt på oss alldeles för mycket.

Allting gick väldigt smidigt och vi var färdiga framåt eftermiddagen. Vi hann även med att grilla korv i det fina vädret. Grannarna är verkligen jättetrevliga och vi känner oss varmt välkomna till gatan :)

Det gjorde mycket att få upp häcken. Nu ser man ännu tydligare var gränsen till vår tomt går.

Ps. Inte en enda kommenterade i förra inlägget.. Skärpning ;)



Killarna fyller skottkärrorna med jord


Plantorna i vatten.


Nästan färdigt!



 
Mot vår tomt





söndag 14 oktober 2012

KÖKSRITNINGAR!


I fredags fick vi köksritningarna! De här luckorna kommer det bli om jag får som jag vill (Vilket jag inte är helt övertygad om ännu.. :( )

Ser att sidvisningarna på bloggen har ökat en hel del! Det hade varit kul att veta vilka det är som läser? Är det någon mer som håller på att bygga? Bara nyfikna vänner och bekanta? (Med all rätt! Det hade jag också varit om någon i min närhet byggt hus) Lämna en kommentar så blir jag glad ;)

onsdag 10 oktober 2012

Kök..




Igår var vi ju även hos en köksdesigner. Vi valde och hon ändrade och ritade om. Spännande att se resultaten. Vi hade redan sedan innan bestämt oss för att ha lådor nere. Eftersom vi har 3 hörnor får vi dock ha luckor där men det ska nog se okej ut ändå. Jag försökte kopiera in bildern här på "ursprungsköket" men lyckades inte. Någon som vet hur man kopierar bilder från pdf? Det borde väll inte vara så svårt? Luckorna hade vi lite mer problem med.. eller vi har två att välja mellan. Antingen Ekerö som syns överst på bild(Om det inte syns är de lite rundade i kanterna) eller Form som är på bilden under. Köket på bilden är lite för modernt för oss men luckorna blir annorlunda beroende på vilka handtag man väljer. 

Nackdelen med Ekeröluckorna är att mamma och pappa har precis likadana och att de kanske är lite tråkiga. Fördelen är att de är lätta att torka av och "stilrena". Att de är rundade i kanterna gör att det blir lite "mjukare".

Formluckorna gillar jag även om typ ALLA väljer de luckorna nu (Har funnits i nästan alla visningshus vi varit inne i). M däremot tänker praktiskt (lite för mycket ibland) och menar att vi kommer bli tokiga på all smuts som hamnar i springorna. Någon som har erfarenhet av detta??

Ja, ni förstår säkert att vi har en del att tänka på. Och vi har inte ens börjat tänka på badrummen ännu.. hur ska detta gå? Tur att vi inte ska välja kakel, klinker och tapeter ännu!

Nästa inlägg kommer handla om spröjsar,takpannor och dörrar.

Bygglov!

För det första vill jag be om ursäkt att det inte hänt så mycket här på bloggen. Jag har verkligen haft fullt upp med jobb, flytt och skolarbeten (Det blev nästan för mycket där ett tag). Men nu är vi på plats i vårt tillfälliga boende där vi trivs kanonbra! Jag ska till skolan på måndag och tisdag och har betat av det mesta som ska göras till dess så nu är det några lite lugnare dagar innan det är dags för nya uppgifter!

Och så är det ju otroligt mycket tankar på huset. Det går hela tiden i perioder, ibland kan det gå flera veckor utan att man tänker på det och ibland tänker man på det hela tiden.  Igår var vi i Derome (typ vid Varberg) och gjorde en massa val, mer om detta i nästa inlägg.

Men nu till det viktiga. BYGGLOVET ÄR KLART!! Nu väntar vi bara på en papperskopia från kommunen också. Jag ringde ju vår handläggare för några veckor sedan och då skulle han i princip bara ut och titta på tomten också.. vad bra tänkte jag och har spänt gått och tittat i brevlådan varje dag. När det inte dök upp efter en vecka tänkte jag att det väll tog ett tag att skriva bygglovet (tror inte det är handläggaren som gör det) men efter tre veckor tröttnade vi på att vänta. Matte skulle ringt i torsdags men eftersom handläggaren har telefontid mellan 10-11 är det inte så lätt att hinna med. Iallafall ringde R från Varbergshus honom i måndags medans vi satt i möte med vår projektledare. Då visar det sig att vår bygglovsansökan hamnat i "kompleteringshögen" men vi har inte fått något besked att något saknas. Han lovade att han skulle kolla upp det och sedan mejla oss när han stämplat ansökan. På kvällen fick vi ett mejl att det var färdigt.. Då undrar jag nu vad som hade hänt om inte vi hade ringt?? Hur länge hade det legat i den högen och vi fått vänta? Jag har lärt mig en sak denna veckan iallafall och det är att man MÅSTE ringa och vara på dem hela tiden.. ska inte behöva vara så men så är det tydligen.

Nu hoppas vi verkligen att de hinner göra grunden innan vintern kommer annars får vi vänta till mars med att börja.. och det tack vare en handläggare på kommunen... *SUCK*