onsdag 10 oktober 2012

Kök..




Igår var vi ju även hos en köksdesigner. Vi valde och hon ändrade och ritade om. Spännande att se resultaten. Vi hade redan sedan innan bestämt oss för att ha lådor nere. Eftersom vi har 3 hörnor får vi dock ha luckor där men det ska nog se okej ut ändå. Jag försökte kopiera in bildern här på "ursprungsköket" men lyckades inte. Någon som vet hur man kopierar bilder från pdf? Det borde väll inte vara så svårt? Luckorna hade vi lite mer problem med.. eller vi har två att välja mellan. Antingen Ekerö som syns överst på bild(Om det inte syns är de lite rundade i kanterna) eller Form som är på bilden under. Köket på bilden är lite för modernt för oss men luckorna blir annorlunda beroende på vilka handtag man väljer. 

Nackdelen med Ekeröluckorna är att mamma och pappa har precis likadana och att de kanske är lite tråkiga. Fördelen är att de är lätta att torka av och "stilrena". Att de är rundade i kanterna gör att det blir lite "mjukare".

Formluckorna gillar jag även om typ ALLA väljer de luckorna nu (Har funnits i nästan alla visningshus vi varit inne i). M däremot tänker praktiskt (lite för mycket ibland) och menar att vi kommer bli tokiga på all smuts som hamnar i springorna. Någon som har erfarenhet av detta??

Ja, ni förstår säkert att vi har en del att tänka på. Och vi har inte ens börjat tänka på badrummen ännu.. hur ska detta gå? Tur att vi inte ska välja kakel, klinker och tapeter ännu!

Nästa inlägg kommer handla om spröjsar,takpannor och dörrar.

2 kommentarer:

  1. Hej !
    Så skoj att hitta någon som ligger lite före oss :)
    Vi har en tomt, håller just nu på att bestämma oss för vem som ska få bygga vårt hus, och har nyligen träffat samme R som ni gjort :)
    Vi är väldigt sugna på huset ni valt, och hade även vi tänkt att byta plats på barnavdelning och föräldrasovrum/vardagsrum !
    Jag kommer definitivt följa din blogg ! Lycka till med grunden, hoppas det hinner bli klart !
    Ville bara nämna förresten, när vi renoverade köket i det hus vi bor i idag ( för ett år sen ) så vlade vi denna luckan: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19850312/
    Är det något sånt ni tänkt er, så kan jag meddela att ni inte behöver vara rädda för smutsiga luckor - har inga som helst bekymmer med dem, och då har jag en man som verkar vara lika noga som din :)
    Tack för mig !

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad roligt, då har ni mycket att tänka på nu. Det är skönt när man väl bestämt sig för ett hus, men sen kan man inte riktigt släppa tanken på om man valt rätt eller inte. Vi föll för Grimsholmen klassisk direkt. Både för planlösningen och för utsidan. Sen när man fick en bra känsla för varbergshus var valet inte så svårt.
    Vi har valt att minska huset lite så det hamnar på 152 kvadratmeter. Vi valde även att flytta "ut" väggen vid matplatsen lite så att där blev bättra passage mellan bardisken och matplatsen. Lycka till med era val! Hoppas du berättar sen om det blev Varbergshus eller inte!

    SvaraRadera